25 september 2013

INSPIRATION | Over doorzettingsvermogen en Julie & Julia

Er zijn verschillende soorten mensen op de wereld. De mensen die vol zitten met goede ideeën en ze uitvoeren, de mensen die eigenlijk een beetje lui zijn en alles laten voor wat het is, en de mensen die de ideeën wel hebben, maar niet echt de doorzettingsvermogen hebben om het daadwerkelijk te doen. Tot die laatste groep behoor ik. Zo wil ik al jaren 5 km hardlopen (misschien is het gewoon niet mij ding?), die 20 boeken in de kast moet ik ook nog steeds lezen en daarnaast nog al "m'n projectjes" die ik telkens bedenk. Kortom: ik wil te veel, maar ik doe haast niets. Love to be laz(zzz)y!

Daarnaast kijk ik eigenlijk helemaal niet vaak films. Het gebeurt mij dan ook regelmatig, eigenlijk altijd, dat ik pas leuke en inspirerende films ontdek nadat ze minstens 3 jaar uit zijn op DVD. Dat was ook zo met de film Julie & Julia.


Julie & Julia is een film waarbij twee verhaallijnen door elkaar heen lopen. Het ene verhaallijn gaat over Julia Child, een Amerikaanse kok die een Frans kookboek schrijft in de jaren 50 van de vorig eeuw. Het andere verhaal gaat over Julie, een vrouw die haar baan bij het callcenter helemaal zat is anno 2000. Als uitdaging besluit ze om alle recepten uit het kookboek "Mastering the Art of French Cooking" van Julia te gaan maken. Haar belevenissen van het project deelt ze op haar blog.

Nu ben ik bij het punt aangekomen om doorzettingsvermogen met Julie & Julia te koppelen. Wat nou zo leuk is aan die film, is namelijk dat alles waar gebeurd is. Julie Powell bestaat echt en zij heeft daadwerkelijk alle recepten gemaakt in één jaar tijd. Dat noem ik nog eens doorzettingsvermogen. Die vrouw heeft iets voor ogen gehad en is er helemaal voor gegaan. Daar kan ik nog iets van leren. De film is ontzettend leuk, vooral als je inspiratie zoekt of juist net dat ene extra stapje motivatie nodig hebt. En ja, de film is natuurlijk ook gewoon leuk omdat het over bloggen gaat.

Heb jij de film Julie & Julia wel eens gezien?

13 opmerkingen:

 1. Ik heb hem een paar jaar geleden in de bioscoop gezien en vond hem echt heel leuk! Vooral ook dat het waargebeurd is en ik heb echt een paar keer in een deuk gelegen. Als die kreeft de pan uit komt, hilarisch gewoon :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik heb hem gezien! Ik vond hem toen heel tof. Ik herken mezelf wel een beetje in je, zoveel ideeën waarvan er velen verloren gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doorzettingsvermogen, als iemand de gouden tip heeft om dat te vergroten hou ik me aanbevolen. Al mijn duizenden plannetjes, er komt zo vaak niets van terecht. Maar zowaar heb ik zelf wel een kleine positieve ervaring nu: voor september had ik mezelf twee doelen gesteld, waarvan ik er eentje (een project voor mijn blog) nu waar aan het maken ben. Dat komt vooral omdat ik mezelf nu eens kleine doelen op korte termijn heb gesteld om te beginnen. De film heb ik nog niet gezien, maar gaat nu zeker op de lijst. Klinkt inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yup, doorzettingsvermogen I haz none. Maar de film lijkt me leuk! Misschien ga ik hem wel kijken als ik mijn huiswerk af heb en het huishouden heb gedaan en 10 lessen Evy heb volgehouden en, nou ja ooit ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet die film nog steeds een keertje gaan bekijken. Hij lijkt me leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ik moet die films maar eens gaan kijken!

  Ik herken me heel erg in jou: heel veel leuke dingen... Maar uiteindelijk maak ik er geen één van waar (of nouja, tot nu toe één: bloggen over eten haha). Dus die film kan me misschien helpen om er even voor te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen! Heb de film zelf nog niet gezien.
  Leuke blog, ik volg je op Bloglovin :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken hem niet, maar hij lijkt me erg leuk! Ik houd van waargebeurde verhalen en deze klinkt als een mooie! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke filmtip, deze ga ik onthouden! Ik herken me wel in jouw verhaal, maar bij mij ligt dat niet alleen aan geen doorzettingsvermogen, maar ook aan tijdgebrek.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, ach ja, een beetje lazyness is juist goed! Ik moet altijd oppassen dat ik juist niet té veel doe, en een beetje luiheid bewaren voor sommige dagen! En die film is heeeeeeel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik blijf het een hele mooie film vinden. Helemaal omdat ze alles kookt en dit wil vertellen aan julia maar dat zij er niks van wil weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toevallig genoeg staat deze film hier in de kast, maar heb hem nog nooit gezien. Wel knap als je alle recepten uit een dik kookboek kan klaarmaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow, alles wat je zegt klinkt echt herkenbaar! Ik heb ook zo'n hele lange lijst met allerlei dingen die ik 'ooit nog wil doen'. Maar wanneer is ooit? De film heb ik nog nooit gezien maar hij gaat bij deze bij op het lijstje… Ooit… ;-)

  BeantwoordenVerwijderen