30 juli 2013

FOOD: NeigbourFood Market

Afgelopen zondag ben ik naar de NeigbourFood Market geweest op het Westergasterrein in Amsterdam. NeigbourFood Market is een verzamelplaats voor, zoals ze het zelf zeggen, jong, oud, brak en fris. Iedereen die houdt van lekker, ambachtelijke en orgineel eten kan hier genieten van producten van good-food verkopers. Van cateraars, bakkers tot barista's, van alles is er te vinden.

Samen met m'n vriend hebben we een aantal dingetjes gedeeld om zo van alles te proeven. We begonnen met een bakbanana van een leuke Surinaamse huisvrouw, nog een zalige hamburger van een ecologische cateraar en van een stel Amerikanen kochten we zoetigheid. Twee zelfgemaakte chocolate chip cookies met daartussen ijs, net zoiets als van Ben & Jerry's, maar nu nog lekkerder. Verder kochten we nog een basilicumolijfolie, die we twee keer hebben gekocht, omdat de eerste fles de val op de grond niet had overleefd :').


Naast al het eten dat wordt aangeboden, is er ook een Neighbour Flea Market. Iedereen kan hier een kraampje huren om zijn oude spullen te gaan verkopen (wel even reserveren van tevoren).

Helaas waren er minder eetkraampjes dan ik had verwacht, en ook van de rommelmarkt had ik iets meer verwacht. Wellicht had het te maken dat het zomervakantie is en veel bedrijven nu op vakantie zijn. Desondanks is het een ideale bezigheid voor op de zondagmiddag. Lekker eten en een relaxte uitstraling.

Waar? Westergasterrein Amsterdam West
Hoe laat? 11.00 uur - 18.00 uur
Wanneer? 18 augustus, 15 september
Overig? neighbourfoodmarket.nl


3 opmerkingen:

  1. Leuke stukje, was er zelf ook vond het heel gezellig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben er een aantal maanden geleden geweest (geloof in de lente), maar toen was het ook al zo klein, jammer! Maar verder wel een leuke markt. :) Tip: Sunday Market en de Pure Markt zijn veel groter!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke markt. Helaas woon ik niet bepaalt in de buurt van Amsterdam :(

    BeantwoordenVerwijderen