10 september 2013

BOOK: Jamie's reizen

Op dit moment is het prijzencircus bij de V&D. In hun folder zag ik dat zij tijdens dit evenement het kookboek 'Jamie's reizen' in de aanbieding hebben voor slechts 10 euro. Lekker goedkoop dus! Het kookboek Jamie's reizen is geïnspireerd op de reizen die Jamie Oliver heeft gemaakt door de landen Spanje, Italië, Zweden, Frankrijk, Griekenland en Marokko. Zijn beste recepten uit deze landen zijn verzameld in dit boek. Veel van de gerechten hebben een eigen draai gekregen, waardoor het boek originele en vooral mooie recepten bevat.

Jamie's reizen bestaat niet alleen recepten, maar er is ook veel aandacht besteed aan de fotografie en de vormgeving. Zo is er van elk land een fotoreportage gemaakt om een goede sfeerimpressie te krijgen. Mooie foto's vind ik echt een must in een kookboek, dat was dan ook één van de redenen dat ik hem kocht.

In totaal bestaat het boek uit +/- 350 bladzijden. Er zijn zes hoofdstukken, elk gebaseerd op het land dat hij bezocht heeft. Het is een originele manier van indeling van een kookboek, maar het is niet altijd even handig. Er zijn namelijk geen categorieën zoals dessert, salade en amuse. Dit maakt het snel opzoeken van een gerecht van een bepaalde gang iets lastiger.


Om eerlijk toe te geven vraag ik me wel af in hoeverre ik dit boek veel ga gebruiken. Er staat een paar mooie klassieke gerechten in zoals Zweedse gehaktballetjes, een caesar salade en een tiramisu die ik zeker wil maken. Voor de rest zijn het wel speciale gerechten waar je echt een middag voor moet uitrekken om ze te kunnen bereiden. Dit kookboek heb ik niet alleen gekocht voor de recepten, maar ook voor de prachtige sfeerfoto’s die zijn gemaakt en de verhalen.

Prijzencircus duurt nog tot aanstaande zondag 29 september. Daar kost dit boek op dit moment 10 euro. Koopje!

8 opmerkingen:

 1. Lijkt mij een mooi boek!

  Give away op mijn blog; Maak kans op een tas naar keuze van My New Bag!
  www.diolifestyle.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah jammer, ik ga het niet meer halen om dit nog te kopen vandaag :( Stom dat ik dit niet eerder wist zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is inderdaad een koopje! Wat een mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een koopje! Een heel mooi boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, inderdaad een koopje! Ik vond het zo leuk om hem op TV te volgen op z'n kookreizen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me een schitterend boek dat probeert om net zoveel voedsel als cultuur en foto's ervan te laten zien. En Jamie maakt altijd heerlijke dingen niet te vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen