12 september 2013

Een van alles wat blog

Al een tijdje had ik een concept open staan in blogger voor deze blogpost. Ik had een aantal onderwerpen waar ik graag over wou vertellen, maar waarvan ik niet zo goed wist hoe ik het moest omzetten in een post. Eigenlijk is over elk onderwerp namelijk niet zo heel veel te vertellen, maar naar mijn idee is het wel leuk om te weten. Daarom heb ik alles maar blij elkaar gestopt in dit artikel.
imageMasterscriptie over beautyblogs
Een paar keer per week bekijk ik enkele Nederlandse beautyblogs. Samen met mij zijn er nog duizenden andere meiden die het bezoeken van een beautyblog in hun wekelijkse internet rondje hebben. Zo was er ook een masterstudente die beautyblogs leest en zij besloot hier haar scriptie over te schrijven. Het onderwerp van haar masterscriptie ging over de lezeressen van beautyblogs in Nederland. Op haar tumblr pagina vertelt ze in een leuk jasje over de gevonden resultaten van haar onderzoek. Klik hier om het te lezen. Ze heeft de tekst erg leuk geschreven, waardoor het niet een saaie lap tekst wordt met alleen maar feiten. De resultaten bevestigen voor mij wel de meeste verwachtingen die ik in eerste instantie had. Heb je even 5 minuten niets te doen? Ga het lezen! Dan heb je ook weer wat wetenschappelijks gedaan vandaag ;-).

Dille & Kamille komt in Amsterdam
Dille & Kamille is zo'n winkel waar je je uren kunt vermaken en waar je de leukste goodies tegen komt die je eigenlijk niet van plan was te kopen. Inmiddels kent de keten al 14 winkels in Nederland, maar nog steeds is er geen vestiging in Amsterdam te vinden. Gelukkig gaat daar binnenkort verandering in komen! De winkel opent namelijk in het najaar een winkel in Amsterdam. Ik was best wel blij toen ik dit nieuws hoorde. De komende jaren is de winkel van plan om te groeien naar 40 winkels in totaal, verdeeld over Nederland en België.Quizlet
Er moet helaas weer gestudeerd worden nu de zomervakantie achter de rug is. Ik heb nu een site ontdekt die het gelukkig iets leuker maakt om te studeren. Via de website www.quizlet.com kan je heel makkelijk 'kaartjes' maken. Er zijn verschillende manieren om jezelf te testen. Mijn doel is altijd om alles goed te hebben, soms tot frustrerends aan toe. Als ik dan een fout maak in een test, begin ik weer opnieuw tot ik 100% goed heb :') Deze site is vooral handig als je definities moet leren of woordjes moet stampen. Studeren met behulp van deze website vind ik leuker én handiger dan met wrts.com of teach2000. Hierboven heb ik een printscreen gemaakt van quizlet.


Lorde - Royals
Tot slot nog een lekker nummertje. Eigenlijk luister ik niet heel vaak naar muziek van vrouwelijke artiesten. Op een of andere manier vind ik het veel fijner om naar de stem van een man te luisteren. Maar, er zijn natuurlijk uitzonderingen. Afgelopen week ontdekte ik de muziek van Lorde. Ze is afgelopen tijd in de top 40 te vinden met het liedje Royals. Als je de muziek van Florence + the Machine leuk vind, moet je dit zeker eens luisteren!

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blogje zo! En wat is het toch een lekker liedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat nummertje is zoooo lekker :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog! Interessante scriptie. En Dille en Kamille is ZO fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaa, de Dille en Kamille komt! Zo gaaf :) Dat onderzoek ga ik zeker eens lezen, lijkt me wel interessant! En wat een fijn nummer, die ga ik zeker vaker luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Grappig om te zien dat beautygloss bij iedere leeftijd op 1 staat. Ik ga het onderzoek even bekijken :)

  Liefs
  Antoinet
  www.everydaychic.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zo'n 'van-alles-wat-blogje' Wat betreft Royals van Lorde heb je helemaal gelijk. Ze is fantastisch, de clip is zo simpel maar doordacht in elkaar gezet! Laten we wel wezen, We don't care, we're driving Cadillacs in our dreams.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat werd tijd zeg, dat Dille en Kamille ook in Amsterdam een filiaal opent. ;)

  BeantwoordenVerwijderen