3 september 2013

Zeur blog: computer editie

Er zijn voor mij een aantal dingen op de computer die ik af en toe behoorlijk irritant vind. Een kleine wijziging kan een website al meer aantrekkelijker maken. Daarom geef ik vandaag een paar puntjes waar ik mij af en toe aan irriteer op een website. Dus, iedereen die zich aangesproken voelt bij de punten die ik ga maken, doe er wat mee. Ik geloof namelijk dat half Nederland onderstaande punten stiekem wel een beetje vervelend vind.
 • Stel je voor, je bent op zoek naar dat ene boek van auteur X. Je typt de naam van deze auteur in bij bol.com en krijgt allemaal zoekresultaten op je beeldscherm. In eerste instantie ben je helemaal blij omdat er allerlei zoekresultaten naar voren komen. Na nog een keer goed te hebben gekeken zie je dat de zoekresultaten niet meer beschikbaar/leverbaar zijn. Waarom bol.com? Waarom nemen jullie dit dan nog op in de zoekresultaten? Oplossing: niet meer tonen bij zoekresultaten óf onderaan alle resultaten die wél beschikbaar zijn.
 • Helaas je hebt het boek niet kunnen vinden van auteur X, dus besluit je maar kleding te gaan shoppen op het internet. Je specificeert je opdracht met je maat, type kledingstuk en kleur van het kledingstuk. Er komen allerlei zoekresultaten naar voren en je klikt op 1 item op het gedetailleerd te bekijken. Wanneer je weer terug gaat na alle resultaten begin je weer bovenaan de pagina, irritant! Oplossing: de pagina laten openen op de plek waar jij was gebleven met scrollen.
 • Een ander puntje van een niet doordachte website: Je bent op een website om foto's te kijken van bijvoorbeeld een restaurant. Wanneer je een foto wilt zien, dan krijg je een pop-up venster. Wanneer je de volgende volgende foto wilt zien, moet je eerst het pop-up venster sluiten om vervolgens weer een nieuwe pop-up te zien van de andere foto. Foto's bekijken duurt op deze manier erg lang en in mijn ogen is het niet heel professioneel meer in deze tijd waar alles mogelijk is met website. Oplossing: gewoon lekker makkelijk een foto-album maken zonder pop-ups
 • Sommige website willen graag zeker weten dat je geen robot bent en stellen voor de beveiliging een beveiligingscode in. Ik vind het niet erg om eenmalig de code in te typen, tenzij de code te wazig is gemaakt. De letters en cijfers zijn soms gewoon niet te lezen. Dus: graag duidelijkere beveiligingscodes! Computers kunnen ze toch niet lezen. (Ja, Google!)
 • En dan het laatste puntje, iets wat mij maar al te vaak gebeurd. Ik heb m'n laptop uitgezet en klap het scherm dicht. Wanneer ik later de laptop weer open doe, zie ik dat ik de laptop te vroeg heb dichtgedaan waardoor het programma nooit compleet is afgesloten. Als je hem weer open doet gaat hij als nog afsluiten en moet je wachten tot de laptop helemaal uit is en daarna kan je hem weer opstarten. Mehhhhh zwaar leven. Oplossing: zelf netjes wachten tot de laptop daadwerkelijk uit is en dan pas het scherm dichtklappen.
Heb jij ook last van één van bovenstaande punten?

7 opmerkingen:

 1. Ah, dat robot-verhaal is zo hinderlijk! Begin haast te geloven dat ik écht een robot ben..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, de eerste 2 kom ik vaak tegen. Zo irritant. Net als dat robot gedoe, serieus waar maak die letters eens een beetje leesbaar zeg. Maar vooral omdat net het studiejaar weer is begonnen, heb ik me mega geirriteerd aan al die boeken sites, waarbij als je eindelijk na 10 keer van alles aan en uit vinken wil gaan betalen, je boek er niet meer blijkt te zijn! Halllooo, hoezo ik wil graag klanten?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is dat van de beveiligingscode ook een groot hekelpunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha ja, allemaal heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Arg de robotmachine's zijn echt grr. Heb ook dat mijn computer opeens beslist om weer te herstarten want er moet een nieuwe versie geïnstalleerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen