19 oktober 2013

De week voor de tentamenweek
Volgens mij is wat ik nu ga vertellen voor iedereen een bekend fenomeen die op dit moment student is, of ooit student is geweest. Volgende week heb ik weer tentamens van de eerste periode. Voor mij houdt dit in dat ik twee tentamens en 1 groot verslag moet maken, en dat moet allemaal op aanstaande maandag gebeuren. Het is weer een goede planning  van de VU om alles op dezelfde dag te plannen, maar dat ter zijde.

Maar dan nu het punt waar ik het over wil hebben. Altijd voordat de tentamens beginnen vind ik ineens alles interessant en leuk waar ik de rest van de periode helemaal niet naar omkijk. Ik hoor altijd vriendinnen die zeggen dat ze ineens hun hele kamer gaan schoonmaken terwijl ze moeten studeren. Dat is tenminste nog enigszins zinvol. Ik doe dat niet, ik ga echt onzinnige dingen doen. Dingen wat totaal niet zinvol zijn en wat echte tijdsverspilling is. De afgelopen dagen heb ik heel wat uren op LinkedIn doorgebracht om alle CV’s van collega’s, medestudenten, oud-klasgenoten, zeg maar iedereen te gaan bekijken. Ik bedoel, leuk al die nieuwe connecties op LinkedIn, maar niet echt zinvol en het geeft geen resultaat binnen nu en 2 weken.

Daarnaast vind ik het niet nodig om na college te gaan in de laatste week omdat ik al mijn tijd moet gebruiken om te studeren. Dan ben ik weer van mening dat ik moet uitslapen, want het is immers wel belangrijk dat ik uitgerust ga studeren. Ja, voor en tijdens de tentamenweek zijn overal goede redeneringen voor te bedenken om niet te hoeven studeren.

Op dit moment moet ik eigenlijk ook een artikel lezen, maar ik ben weer afgedwaald om deze blog te schrijven. Tja, ik moet m’n blog toch ook up-to-date houden? (Zie je, weer een logische redenering om niet te studeren)

Oke, tot zo ver mijn gedachten die elke tentamenperiode weer na boven komen.

En dan nog één ding: als jij op dit moment ook moet studeren, maar ben je deze blog aan het lezen? Hup, afsluiten en GAAN. Ga je geen spijt van krijgen, zeker niet.

:-)

9 opmerkingen:

 1. Haha, gelukkig heb ik pas (ahum) over twee weken tentamens, maar ja ik zou inderdaad al met de voorbereiding bezig kunnen zijn. Zou kunnen ja, en dat probeer ik ook wel, maar het is nu ook weekend snap je ;p Zo gaan mijn gedachtes dus ook, plus rond de tentamens heb ik ineens de behoeft om mijn kamer op te ruimen. Ook zo'n lekker handig moment...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, supergrappig gifje. Zo'n herkenbaar verhaal ook, doet me denken aan dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Xi3aEGo8y-E :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat een leuk filmpje!! Is precies deze blog alleen dan in video.

   Verwijderen
 3. Hahaha wat een leuke GIF, en je post, zo ongelofelijk herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gifje is echt leuk haha! Heel herkenbaar inderdaad, alles is leuker dan studeren, vooral als je moet leren haha. Succes meis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ik kom voor de eerste keer op je site en bleef direct hangen door de leuke gif! Heeel herkenbaar ook je post haha, succes nog even!

  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt wel mijn eigen leven dat ik nu lees =] Alles wat totaal onzinnig is moet en zal binnen de studeertijd gebeuren. Veel succes met leren, allemaal A++

  BeantwoordenVerwijderen