30 juli 2013

TRAVEL: Marokko - Fes, Rabat

Marokko is een land die me al heel veel jaren boeit. Het land ligt dicht tegen de westerse wereld aan maar desondanks heerst er een hele andere cultuur ten opzichte van hier. Dat contrast interesseerde mij enorm, vandaar dat ik in de zomer van 2012 besloot om naar Marokko te gaan voor één maand.

Op mijn studentenpagina van de VU werd er een oproep geplaatst door een organisatie dat zij opzoek waren naar vrijwilligers voor een kinderproject in de stad Errachidia. Door dit project leerde ik een ander meisje uit Amsterdam kennen waarmee ik uiteindelijk onderstaande route heb gereisd. 

De planning was om een week uit te trekken voor Fes en Rabat. Helaas kregen we beide na 3/4 dagen voedselvergiftiging. Je leest overal, in elke reisgids die je ziet, dat je voorzichtig moet zijn met water, fruit en andere producten om geen voedselvergifteging te krijgen. Jammer genoeg heeft het heftigste gedeelte van de voedselvergiftiging voor ons zo'n 4 dagen moeten duren, waardoor we maar 1 dag in Rabat konden blijven i.v.m. het project. Gelukkig sliepen we bij een heel aardig gezin die ons genoeg kon vertellen over alle mooie plekken in Rabat. In één dag is het als nog gelukt om de 'belangrijkste' plekjes te zien van de stad.


De bovenste foto's zijn allemaal gemaakt in Fes. Fes is de oudste stad van Marokko en dat merk je direct wanneer je aankomt. Het is een stad waarbij het lijkt alsof je terug gaat in de tijd. Het is duidelijk dat hier de moderne tijd nog niet echt is aangebroken. Telefoons zijn nog het eerste model, televisies zijn een luxe en, waar de stad om bekend staat, is er nog heel veel ambachtswerk. Mannen en vrouwen lopen rond in traditionele kleding en winkels zoals wij die hier kennen, bestaan daar niet. 

In Rabat is dit anders, daar zijn er meiden die in spijkerbroek lopen en heb ik af en toe een iPhone gespot. Zelfs winkelketen Mango heeft zich gevestigd in Rabat. Twee steden in hetzelfde land, maar een wereld van verschil.


Helaas heb ik van Rabat geen echte sfeerfoto's, maar enkel foto's van de bezienswaardigheden omdat ik maar één dag in de stad was. 

8 opmerkingen:

 1. Marokko lijkt me ook een bijzonder land. Grote verschillen zijn er zeg met oa die telefoons! De plaatjes zijn in elk geval erg mooi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend gaaf dat je dat hebt gedaan! Je doet iets moois voor anderen en tegelijkertijd reis je door een prachtig land. De foto's zijn erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar wil ik ook heel graag een keer heen, lijkt me een mooi land. Jammer dat jullie voedselvergiftiging hebben opgelopen en daardoor weinig hebben kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marokko lijkt me super interessant om te bezoeken. Leuk overzicht en zo zonde van de vergiftiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marokko is een land dat ik zeker ooit eens wil bezoeken! Jammer van de voedselvergiftiging..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's! Wel balen van de voedselvergiftiging. Marokko heb ik nu onderhand vaak bezocht (mijn ouders zijn er geboren) en wil haar graag weer snel bezoeken! Fes heb ik nog niet kunnen bezoeken, lijkt me wel leuk voor een dagje of twee ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke foto's! Zo'n rondreis zou ik heel graag een keertje willen maken; mooi! Zo naar die vergiftiging, al kan dat dichterbij ook gebeuren. Ik kreeg er eentje in Reims ;)

  BeantwoordenVerwijderen