13 augustus 2013

Boeken bestellen op internet


Vrijwel altijd als ik een blog lees van iemand die een boek heeft gekocht op het internet, dan is dat boek bij bol.com gekocht. Bol.com is niet voor niets marktleider op het gebied van online boeken verkoop. Ze leveren snel en ze hebben keuze uit heel veel titels. Maar toch zijn er andere webwinkel die naar mijn idee net zo goed zijn als bol.com, of wellicht wel beter. Bij deze deel ik graag mijn tips om nog goedkoper en/of beter online boeken te kopen.

Binnen Nederland
Binnen Nederland is het zeker de moeite waard om te kijken bij cosmox.nl. Zij hebben ongeveer 600.000 producten in het assortiment, genoeg keuze dus. Daarnaast hebben zij altijd gratis verzendkosten. Ideaal als je slechts 1 boek wilt bestellen en niet de 2 euro verzendkosten bij bol.com wilt betalen als je onder 20 euro blijft. De levertijd bij cosmox.nl is net zo snel als bij bol.com, dus eigenlijk ben je hier goedkoper uit. Trouwens, bruna.nl heeft ook geen verzendkosten! Uiteraard is het ook de moeite om even de prijs van boeken te vergelijken tussen de sites.

Buiten Nederland
Wanneer je een Engelstalig boek wilt bestellen, loont het nog wel eens om te kijken op amazon.co.uk of bookdepository.co.uk. Vooral over bookdepository ben ik erg enthousiast. Deze online boekenwinkel verzendt wereldwijd zonder verzendkosten. Engelse boeken zijn hier stukken goedkoper dan op de Nederlandse websites. Enige nadeel is wel dat je ongeveer 5 werkdagen moet wachten voordat je het in huis hebt. Voor mij is dit geen probleem, zeker niet als dit soms wel 5 euro scheelt. Bij amazon.co.uk kun je de boeken al online inkijken wat bijvoorbeeld ideaal is wanneer je een reisgids wilt kopen. Wat ik vaak doe: het boek inkijken bij Amazon en dan kopen bij bookdeposity, omdat die bijna altijd het goedkoopste is.

Het is dus altijd de moeite om even op andere websites te kijken hoe duur een boek daar is. Als een iets langere leveringstijd geen probleem voor jou is, dan zijn buitenlandse websites zeker een optie om eens bij te kijken voor boeken.

*Ik ben deze week haast niet thuis, dus ik heb geen tijd om op jullie blogs te kijken. Maar wanneer ik terug ben krijgen jullie zeker een bezoekje terug!*

3 opmerkingen:

 1. Ik heb dus zeg maar een heel klein beetje een verslaving aan de bookdepository :) Oeps, haha. Zo'n fijne site, ze hebben alles. Alleen het duurt zo laaaang voordat je de boeken eindelijk hebt :(. Cosmox.nl kende ik nog niet, ga meteen even kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tips! Ik bestel heel vaak boeken bij bol.com en soms baal ik toch n beetje van die verzendkosten!
  Liefs
  http://miratells.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love Bol.com. Vanwege het assortiment en de snelle levering. Ik vind dat zo fijn. Ik bedenk dat ik een boek wil hebben en hup de volgende dag is het er (alhoewel dat natuurlijk niet met alle boeken is).

  Maar ik ga zeker eens bij je andere tips kijken ;).
  Het allerleukste is natuurlijk gewoon uren in boekenwinkels rondlopen en kijken. Maar af en toe snelle service is ook fijn!

  BeantwoordenVerwijderen