9 augustus 2013

INSPIRATION: Bloemen

Laatst zei ik tegen mij moeder dat ik de bloemen zo leuk vond staan in m'n ouders' woonkamer. Mijn moeder reageerde direct met de opmerking: "dat jij dat zegt, vroeger dacht je hier totaal anders over." Vroeger vond ik bloemen geld verspilling en begreep ik echt niet waarom mijn moeder zo vaak bloemen kocht. Ze gaan toch immers binnen 1.5/2 weken weer dood? Dan kan je toch beter iets kopen wat voor altijd blijft, was mijn redenering.

Sinds ik op mijzelf woon kan ik wel begrijpen waarom mijn moeder af en toe een bosje bloemen voor zichzelf koopt. Je ziet de bloemen letterlijk opbloeien, groter worden en intenser van kleur worden. Ze hebben een bepaalde 'glow' die neppe bloemen echt niet kunnen overtreffen. Daarnaast geven sommige bloemen een heerlijke geur waar geen luchtverfrisser tegen op kan. Ik vind het ook altijd heel erg leuk om te zien als ik thuis kom en ik zie dat m'n bloemen iets verder open zijn gaan staan en m'n kamer heerlijk ruikt.

Op het internet zijn diverse onderzoeken te vinden waarin staat dat bloemen een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand. Het is natuurlijk niet voor niets dat ze vaak worden gegeven als opkikkertje of wanneer iemand ziek is. Uiteraard dienen bloemen natuurlijk ook als het perfecte middel om 'sorry' te zeggen. Of gewoon om je lief te verrassen (ja! dat vind ik leuk en ja je leest dit hihi).

M'n favoriete bloemen zijn de pioenrozen en tulpen. Helaas zijn de pioenrozen maar kort verkrijgbaar in Nederland, en daardoor ook iets duurder. Gelukkig, als je de pioenrozen op het goede moment koopt kun je een bos van 10 knoppen wel krijgen voor 5 euro, prima te doen dacht ik! Lelies daarentegen vind ik geen mooie bloem, maar dat komt vooral omdat de geur van deze bloem mij doet denken aan de dood. Lelies worden vaak gebruikt tijdens kerkdiensten of begrafenissen. Helaas heb ik al een negatieve associatie met lelies, want het zijn wel hele mooi bloemen.

Iets wat mijn moeder altijd doet, en wat nog veel goedkoper is dan bloemen kopen, is bloemetjes uit eigen tuin te plukken. Deze zet je dan in leuke kleine vaasjes bij elkaar en je hebt zo je huis opgefleurd!

Kopen jullie wel eens bloemen voor jezelf of iemand anders?

13 opmerkingen:

 1. Prachtig! Ik koop eigenlijk vooral bloemen voor anderen, moet echt eens wat meer voor mezelf kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mijn ouders thuis staan ook altijd bloemen! En net als jouw moeder, haalt mijn moeder ze ook veel uit de tuin. Bloemen horen echt bij mij thuis vind ik, ze staan er altijd! ik vind het mooi staan en ben er echt gek op. Zelf heb ik wat plantjes op mijn kamer, maar ik heb niet zoveel plek. En soms pluk ik een bloemetje langs de weg:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook gék van bloemen, wij hebben ze eigenlijk te weinig in huis :(

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog www.redreidinghood.com
  Ps: Don’t you forgot to check out my very first shoplog/haul video ? I’d love to hear what you think about it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja heerlijk een bos verse bloemen, ik koop het ook weleens voor mezelf, jammergenoeg brengt bf het niet vaak genoeg mee voor mij, maar het is hem vergeven omdat hij zo belachelijk veel uren in de week maakt en niet de kan ervoor heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een bos mooie bloemen maakt een saaie kamer meteen gezellig! :)
  Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind bloemen altijd zo gezellig staan ja! Bij mn ouders staan er ook eigenlijk altijd wel bloemen, maar op de een of andere manier heb ik ze zelf nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gek genoeg vind ik een bos bloemen vaak hartstikke mooi, maar koop ik ze bijna nooit voor mezelf. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik een zelf geplukt boeket wel het mooiste vind, maar helaas heb ik geen tuin. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop heel graag bloemen. Ook omdat je ze ziet 'openbloeien' ;-) Jammer genoeg mag ik ze niet te lang alleen laten met mijn vriendje. Die vergeet ze namelijk water te geven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tulpen vind ik prachtige bloemen, zo ongelooflijk vrolijk! Ben altijd erg jaloers op hoe goed de bloemen er in andermans tuinen en vooral in de Efteling er uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben ook amper bloemen in huis, maar ik vergeet er vaak water bij te doen enzo. Ik vind ze wel heel mooi ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor jou wil ik altijd wel pioenrozen kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bloemen zijn echt geweldig. Het geeft je huis zoveel sfeer, die zou missen zonder bloemen.

  BeantwoordenVerwijderen