23 augustus 2013

BOOK: nutteloze feitjes boekenIk weet niet zo goed hoe ik dit soort boeken moet noemen. Bij bol.com valt het onder het kopje 'overige literatuur'. Wellicht is nutteloze feitjes boek een goede benaming? Of anders 'vragenboek'? In ieder geval heb ik het over boeken die antwoord geven op alledaagse vragen waar je zo 1, 2, 3 niet het antwoord op zult weten.

Inmiddels zijn er al verschillende boeken op de markt die antwoord proberen te geven op vragen waar lezers mee zitten. Door middel van wetenschappelijke onderbouwing wordt er geprobeerd antwoord te geven op die vragen.

Het eerste boek dat ik gelezen heb, was 'hoe smst een Chinees?' In dit boek, net zoals in de andere vragen boeken, staan vragen waar je in eerste instantie nooit over na hebt gedacht. Ik heb tenminste nog nooit nagedacht of blinden inderdaad hoogtevrees hebben. En over de vraag: "Waarom voelt warm water fijn en warme lucht niet?" heb ik ook nog nooit nagedacht.

Het leuke aan deze nutteloze feitjes boeken is dat je na gaat denken over dingen waar je in eerste instantie nog nooit over na hebt gedacht. Wanneer ik een vraag lees, dan kan ik inderdaad vaak het antwoord zelf niet bedenken. Zulke boeken wekken altijd mijn interesse, omdat ik graag nieuwe dingen leer. (nerd-alarm!) Ik vind de boeken erg leerzaam, ze zijn immers wetenschappelijk onderbouwt. De boeken zijn vlot geschreven, waardoor het helemaal niet saai is om te lezen.

De vier boeken die ik ken in deze categorie zijn:
- Hoe smst een Chinees? - Waarom zeggen we eh? - Kunnen muggen dronken worden? - Waarom worden mannen kaal?

Conclusie: Zeker een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om te lezen over nutteloze feitjes, al is het in bed of op het toilet!

Houd jij van zulke boeken en ken jij toevallig nog andere boeken in deze categorie?

13 opmerkingen:

 1. haha nerd alarm! Geldt ook zeker voor mij;) Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben gek op dat soort boekjes! Ik koop ze ook vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik vind deze boeken fantastisch! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaa ik wil ze nu al! Ik ben er heel benieuwd naar :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk ik heb ze allebei ook, iedere keer weer grappig om door te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kende dit nog niet! Lijkt me superleuk :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou dit ook geweldig vinden, hehe. Noem het maar random, nutteloos vind ik het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dat soort boeken kunnen heel leuk zijn he! Al vind ik ze soms wel iets te simpel. Trouwens, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award; http://bit.ly/156ITvo . Misschien vind je het leuk om hem over te nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "Kunnen muggen drongen worden" is een heerlijk boek! Leuk om af en toe met dat soort weetjes op de proppen te komen bij andere mensen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh hier nog 1! Knagende vragen is net zo'n boek en die wil ik ook nog een x aanschaffen. Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen