2 augustus 2013

TO DO: Filmfestival Pluk de Nacht


Foto: Facebook Pluk de Nacht
Hoe leuk is dit? Een filmfestival waar strandzitjes als bioscoopstoelen fungeren, en dat terwijl je in de openlucht kijkt naar een film. Dit filmfestival, Pluk de Nacht, wordt over ongeveer een kleine week georganiseerd in Amsterdam. De films die worden vertoond zijn niet eerder uitgebracht films in ons land of hebben slechts een klein publiek bereikt. Inmiddels viert Pluk de Nacht dit jaar haar 10de verjaardag van 7 tot 17 augustus in Amsterdam. Daarnaast worden er voor het eerst twee andere edities georganiseerd: Pluk de Nacht Arnhem (22-25 aug) en Pluk de Nacht Den Haag (29-31 aug).

Pluk de Nacht vertoont dagelijks een film wanneer de schemering begint in te vallen. Er wordt begonnen met enkele korte films, en wanneer de zon daadwerkelijk onder is, wordt de 'echte' film gestart. De films die getoond worden variëren van prachtige documentaires, korte films tot animatie. Naast dit alles is Pluk de Nacht een podium voor kunst- en mediaprojecten, eten, drinken en feestjes. Na de film is er een, zoals ze het zelf zeggen, kort maar krachtig feest in 'Klup de Nacht'.

Inmiddels in het programma online gezet door de organisatie. De toegang tot de festival is gratis, maar vergeet niet een drankje te kopen of een hapje te eten. Op deze manier steun je namelijk dit leuke film festival. Zeer binnenkort is het ook mogelijk om digitaal een standstoel te reserveren zodat je zeker bent van een plekje. Door het reserveren van een stoel ben je niet alleen zeker van toegang, maar op deze manier geef je ook een donatie aan de organisatie.

Wat? Filmfestival Pluk de nacht
Waar? Amsterdam, Arnhem en Den Haag
Wanneer 7-17 aug, 22-25 aug, 29-31 aug
Overig? www.plukdenacht.nl

8 opmerkingen:

 1. Heel leuk! Hier wil ik zeker een avondje heen, altijd al eens naar een filmfestival gewild! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel leuk! Jammer dat het zo ver weg is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel leuk, openlucht festivals zin sowieso fijn! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk. Ik zag al poster etc langs de kant van de weg. Toch maar eens gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk, wel een heel eind uit de buurt hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga nog eens naar Amsterdam moeten gaan denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig laatst tegen gekomen op Facebook, lijkt me supertof!

  BeantwoordenVerwijderen