3 augustus 2013

INSPIRATION: koffietentjesVanaf mijn 14de ongeveer ben ik werkzaam in de horeca. Ik heb in verschillende gelegenheden gewerkt zoals in een a la carte restaurant, in de catering en ook in een wat chiquer restaurant heb ik gewerkt. Al jaren loop ik te roepen dat ik ook graag een eigen restaurantje zou willen. Afgelopen tijd is dit plan iets concreter geworden en lijkt het me heel erg leuk om een koffietentje te hebben met zelfgemaakte zoetigheid. In mijn vrije tijd vind ik het heel erg leuk om taarten en desserts te maken. Daarnaast kan ik wel genieten van een goede kop koffie, gemaakt van lekkere koffiebonen en goed melkschuim. Hoe leuk zou het dan zijn om een lekkere bak koffie te drinken met een zelfgemaakt stukje taart? Perfecte combi voor mij! Daar mag je mij zelfs voor wakker maken!
Op Pinterest ben ik ooit begonnen met het bijhouden van een bord genaamd 'restaurant idea's'. Het was de bedoeling om hier allerlei plaatjes van restaurants op te pinnen, met als doel inspiratie voor mijn eigen restaurant later. Inmiddels kan ik de naam van het bord wel gaan veranderen, want er staat eigenlijk alleen maar inspiratie op voor koffietentjes. Persoonlijk houd ik heel erg van de industriƫle stijl in zulke gelegenheden (wel in mate trouwens). Dat in combinatie met mooie teksten en grafische vormgeving maakt voor mij een perfecte koffietent. Een voorbeeld van een mooie industriƫle stijl vind ik in Nederland de Coffee Company.Foto: Boterham Facebook
Een voorbeeld van een leuk concept is in Amsterdam Oost. Daar heb je namelijk een lunchzaak genaamd Boterham. Bij deze zaak voeren ze hun logo, de boterham, door tot in elk detail. Zo staat er uiteraard een grote boterham op het raam en is de stempel voor de stempelkaart ook een boterhamvorm. Zelfs de koffiebekers zijn door hun zelf bestempeld met het logo. Van zulke doordachte dingen in restaurants word je toch blij?


De plannen voor een eigen koffietentje heb ik alleen maar in mijn hoofd hoor. Ik ga volgend jaar m'n bachelor halen en als het goed is ga ik een tweejarige master doen. Daarna moet ik natuurlijk wat geld verdienen om te kunnen investeren, en dan zijn we inmiddels al heel wat jaren verder. Wie weet wil ik dan wel een pannekoekboerderij. Maar dromen is nooit verkeerd, en dat blijf ik ook lekker doen wanneer ik na deze plaatjes kijk.

6 opmerkingen:

 1. Wat knap dat je nu al zo'n uitgewerkt plan hebt en vanaf je 14de zo goed op de details hebt gelet. Lijkt me trouwens zwaar werken in de horeca, altijd staan en de vele borden op een arm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat super leuk! zou gaaf zijn als het uiteindelijk werkelijkheid gaat worden :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou van dit soort inspiratie! Ik vind het prachtig! Ik hoop dat je plannetje ooit waar mag worden :D Dan kom ik zeker weten langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit ook graag in zulke tentjes, hoewel ik geeneens koffie drink. Ik hoop dat je droom uitkomt! Je kunt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een gezellige blog!! Leuke tentjes zijn dit, vind het altijd belangrijk dat koffietentjes er gezellig uitzien! Hoop dat je plannetje ooit uitkomt:)!

  BeantwoordenVerwijderen