5 augustus 2013

TO DO: Zomer


Inmiddels kunnen we wel zeggen dat we een echte zomer hebben in Nederland. Al ruim twee weken laat de zon zich zien, is de temperatuur ruim boven de 20 graden en barbecuen we ons helemaal gek. Ik ben een bevoorrecht mens want ik heb al sinds begin juni vakantie en op 2 september staat het eerste college pas op de agenda. In totaal heb ik dus 3 maanden vakantie. Dat klinkt natuurlijk heel erg lekker, maar 3 maanden is wel lang kan ik je zeggen. De afgelopen jaar ben ik ontzettend druk geweest met school, werk en m'n bestuursjaar. Aan vakantie was ik dus wel toe!

Ondertussen zitten er al 2 maanden op, en over 1 maand moet ik alweer naar de universiteit. Nog vier weken heb ik de tijd om dingen te doen waar ik rest van het jaar geen tijd voor heb, of geen tijd voor wil maken. Opruimen is natuurlijk nooit leuk, helemaal niet als je het al ontzettend druk heb. Ik heb besloten om een lijstje te maken met dingen die ik nog wil doen voordat m'n vakantie voorbij is. Zo daag ik mezelf een beetje uit en heb ik er later profijt van als ik weer in de college banken zit. Bij deze, mijn to do list voor de zomer van 2013.

Elke keer als ik m'n kamer opruim, dan denk ik: ja dit bakje moet ik nog opruimen, en ik moet echt nog een keer m'n kledingkast opruimen en ohja! die administratie moet ik nog archiveren in een map. Elke keer komt het er niet van omdat het best een grote klus is, maar het moet nou eenmaal eens gebeuren. Het zijn geen leuke to do's, maar wel noodzakelijk om de boel een beetje op orde te houden. Tot zo ver alweer de minder leuke to do's :-)
1. Kledingkast opruimen/sorteren
2. Bakjes opruimen (zoals mandjes en bakjes)
3. Administratie bijwerken (zoals DUO/bank/uni papieren)
Nog een mooi schilderij van Van Gogh om deze lap tekst nog een beetje op te fleuren
Ik heb ook nog vier to do's bedacht die iets leuker zijn dan bovenstaande drie. Volgens mij kent iedereen het probleem wel. Als je op vakantie ben denk je: ja, als ik thuis ben maak ik direct een fotoboek. Maar altijd duurt het minstens nog een half jaar voordat hij gedrukt voor je neus ligt (ik ben inmiddels al 1 jaar verder). Tijd om nu toch maar een fotoboek te maken, anders komt het er nooit van. En dan nog lezen. Ik heb laatst geteld hoeveel boeken ik nog in m'n kast heb staan die ik nog moet lezen, het zijn er 20. Oeps. Ik ben het lezen een beetje kwijt geraakt, maar wellicht krijg ik zo de smaak weer te pakken. En dan nog ravioli maken als laatste to do. Het lijkt me heel erg leuk om te doen (en zekurrr heel lekker), maar het neemt zoveel tijd in beslag. Ach, het lijkt me leuk om te doen dus heel veel moeite gaat die to do niet kosten denk ik.
4. Fotoboek van m'n reis naar Marokko maken
5. Fotoboek van m'n moeder haar 50ste verjaardag
6. Een boek lezen
7. Ravioli maken
Altijd als ik iets gedaan wil krijgen plak in mijn to do list op mijn kamerdeur. Elke keer als ik dan naar buiten ga dan zie ik hem weer hangen en word ik er weer aan herinnerd wat ik allemaal nog wil doen. Zie daar, een gratis tipje van mij om jezelf gemotiveerd te houden. Bij deze belooft: eind van de zomer een update!

3 opmerkingen:

 1. Fotoboeken maken is een leuke bezigheid! :) Succes met alles wat je moet en wilt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele herkenbare dingen, ik moet nog bijna hetzelfde doen dan jou! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh 3 maanden rust, zalig! Ookal heb ik helemaal niets om over te klagen met mijn 2 en een halve maand. Het fotoboeken idee is hier na drie jaar nog steeds aan de gang en administratie staat helemaal onderaan mijn lijst.

  BeantwoordenVerwijderen