Afgelopen weken was Nederland, inclusief mijzelf, in de ban van het nieuwe tv-programma van MAX, namelijk Heel Holland Bakt. Ook ik keek elke week de afleveringen. Tijdens het kijken van de uitzendingen besefte ik me dat ik nog zoveel meer kan leren op het gebied van bakken. Ik maak in mijn vrije tijd desserts, taarten en cakes. Brood heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, en koekjes maak ik ook niet omdat het na mijn idee 'te simpel' is. Dit is natuurlijk niet waar, je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt.
Je hebt nodig:
- 1 vanillestokje
- 320 gr zachte boter
- 200 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 400 gr (patent)bloem
- snufje zout
Notitie:
Je maakt dit deeg op het aanrechtblad. Je hebt dus geen mixer of beslagkom nodig.
Werkwijze:
Leg ongeveer één uur van tevoren de boter uit de koelkast. Wrijf de boter, suiker en het vanillemerg door elkaar op het aanrechtblad (zie filmpje). Wanneer dit als een zalverige massa voelt, voeg het ei toe. Voeg het bloem wanneer het ei is opgenomen. Dit wrijven tot er een luchtige massa ontstaat. Doe het beslag/deeg in een spuitzak en spuit de spritsvormen. Bak de spitsen gaar in circa 17 minuten op 150 graden in de oven.
Ik heb nog nooit spritsen zelfgemaakt, maar het klinkt best makkelijk en leuk! Ik ga het een keer proberen!
BeantwoordenVerwijderenDit is zo leuk om zelf te bakken! En je kan er alle vormen mee maken :)
BeantwoordenVerwijderenZe zien er ontzettend lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Het is eigenlijk gewoon een zandkoekje in een andere vorm toch? Lijkt me leuk om ze een keer zelf te maken :)
BeantwoordenVerwijderenWat kun je goed met de spuitzak bewegen, want ze zien er heerlijk uit! Uit een pak vind ik ze vaak wat te droog, maar deze zien er allesbehalve dat uit.
BeantwoordenVerwijderenOMFG! Die zien er zooooooo lekker uit! zin in!
BeantwoordenVerwijderenLove,
Rowan
Personal Style Blog www.redreidinghood.com
Ps: Don’t you forgot to check out my very first shoplog/haul video ? I’d love to hear what you think about it!
Ahhh lekker! Dit wil ik wel een keertje uitproberen - zeg ik bij vrijwel elk recept, maar however -.
BeantwoordenVerwijderenOh die zien er lekker uit! En ze zien er ook echt professioneel uit, dat lukt mij nou nooit :p
BeantwoordenVerwijderenHmmm, ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen