9 september 2013

RECEPT: Dark chocolate & nut cookies


Ik voeg daadwerkelijk daad bij woord. In mijn blog met het recepten voor spritsen zei ik dat ik vaker koekjes wil gaan bakken, omdat ik eigenlijk nog niet zo veel kennis op dit bakgebied heb. En kijk! Hierbij nog een recept om zelf koekjes te bakken. Ik heb gekozen voor het recept dark chocolate & nut cookies afkomstig uit een engelse bakboek die ik afgelopen december in Londen heb gekocht. Het recept is heel makkelijk en kan echt door elke bak-noob gemaakt worden. Zeker een aanrader als je snel makkelijke, maar hele lekker koekjes wilt maken. Door m'n huisgenoten, vriend en inclusief mezelf bestempeld als 'super lekker'!

Ingrediënten (circa 20 stuks)
-200 gram patent bloem
- 1/2 theelepel baksoda
- 115 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 85 gram lichte basterdsuiker 
- 2 theelepels stroop
- 1 ei
- 55 gram hazelnoten
- 55 gram pecannoten
- 140 gram pure chocolade

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Mix de bloem en de baksoda door elkaar. Voeg de roomboter toe en mix dit tot een kruimelachtig deeg. Als laatste de suiker, stroop, het ei en de noten toevoegen en kneed dit met je handen. Maak daarna koekjes te grootte van een lepel. Bak ze af in 7-9 minuten in de oven (ze moeten goudbruin zijn). Af laten koelen op een rooster. Als laatste de chocolade au-bain marie laten smelten. Dip de koekjes tot de helft in de chocolade en nogmaals af laten koelen op een rooster.

Tips:
- Au-bain marie: zet een pan kokend heet water op het vuur en doe hier een (metalen) bak in. Let op dat de bak het water niet raakt. Door de stoom die vrij komt wordt de metalen bak verwarmd en op die manier smelt de chocolade.
- Doe wat aluminiumfolie onder het rooster wanneer je de koekjes in de chocolade doopt. Het chocolade wat nog van de koekjes afdruipt valt dan op het folie en dit scheelt later met schoonmaken.
- Baksoda is te koop bij toko's, Marokkaanse winkels of bij de grotere supermarkten bij de bakproducten. Let op! Baksoda is wat anders dan bakpoeder. Baksoda is vele malen geconcentreerder dan bakpoeder.

13 opmerkingen:

  1. deze zien er echt heeeeel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh deze zien er al prachtig uit, en ze klinken erg lekker. Dit recept sla ik eventjes op in mijn favorieten. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er ongelofelijk lekker uit, amaai :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zien er heel leuk uit. Als het koekje nog iets witter was of beter nog wit zwart koekjes kan het wel Ying&Yang worden =]

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jumm! dat ziet er jummy uit! mooie foto's ook zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oei, die koekjes zien er lekker uit! Ik neem mezelf altijd voor om meer te gaan bakken maar het komt er nooit van, helaas. Als ik dit recept zo lees denk ik meteen oh die ik ik ook maken, maar waarschijnlijk komt er (weer) niks van.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nammie, recept dat ik snel moet gaan uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oelala, wat ziet dat er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goddelijk waren die koekjes

    BeantwoordenVerwijderen